Korporacijos veikla

Šokių vakaras 2021

Šių metų gruodžio 11d. įvyko korporacijos Fraternitas Lituanica et Patria tradicinis šokių vakaras, skirtas 113-osioms korporacijos įkūrimo metinėms paminėti. Renginyje dalyvavo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto bei kitų aukštųjų mokyklų studentai, taip pat ir ne vienas korporacijai priklausantis gydytojas. Tarp svečių buvo galima atpažinti kolegas iš studentų korporacijos TauTiTo, tautinės lietuvių studentų korporacijos Neo-Lithuania, studentų skautų korporacijos Vytis bei Lietuvos šaulių studentų korporacijos Saja.

Pravėrus Kauno menininkų namų duris svečius pasitiko plačios šypsenos ir muzika, kuri nukėlė atvykusiuosius į saulėtąją Lotynų Ameriką. Renginys prasidėjo energingu korporacijos junjorų ir kandidatų pasirodymu, po kurio sveikinimo žodį tarė korporacijos pirmininkė sen! Greta Undžytė, padėkota pagrindinėms renginio organizatorėms: sen! Inesai Galinaitytei, sen! Emilijai Kovieraitei ir sen! Atėnei Simanauskaitei, bei pristatyta gausi rėmėjų komanda. Galiausiai po visų kalbų prasidėjo šokių pamokos, kurios pasirodė tarsi akimirka sustojusi laike: šypsenos, juokas, šokio žingsneliai ir blizgančios akys. Viso to užteko, kad būtų užkurta kiekvieno dalyvio širdyje esanti ugnelė. Renginio pertraukų metu vyko loterijos, kurių laimėtojus stebino įvairūs rėmėjų prizai: šokių studijos „Ballare Loft“ įsteigtos šokių pamokos, leidyklos „Vitae Litera“ ir spaustuvės „Morkūnas ir KO“ dovanota mokslinė literatūra, „Hifamed“ skirtos medicinos priemonės bei daugelis kitų. Taip pat buvo organizuojami žaidimai, privertę svečius išbandyti savo vaizduotę, reakciją ir net lankstumą. Šventę finišavo salę nušvietęs ugnimi liepsnojantis gimtadienio tortas.

Galiausiai, svečiams ir korporantams atsišokus, išmušė laikas užverti Kauno menininkų namų duris ir šį vakarą dar ilgai saugoti atmintyje.