Korporacijos veikla

Šokių vakaras 2023

Šių metų gruodžio 2 d. įvyko LSMU studentų ir gydytojų korporacijos Fraternitas Lituanica et Patria tradicinis Šokių vakaras, skirtas jubiliejinėms 115-osioms korporacijos įkūrimo metinėms paminėti. Šie metai buvo ypatingi ne tik dėl sukakties, bet ir todėl, kad Šokių vakaras vyko labdaros pokylio tematika, kurio metu buvo renkamos lėšos „Blue&Yellow“ fondui. Renginyje dalyvavo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto bei kitų aukštųjų mokyklų studentai ir alumnai. Gausioje svečių minioje buvo galima atpažinti kolegas iš KTU studentų korporacijos TauTiTo, VU TSPMI studentų korporacijos RePublica, Akademinio skautų sąjūdžio bei Lietuvos šaulių studentų korporacijos Saja.

Pravėrus didingas Kauno III rūmų duris svečius pasitiko iškilmingais kostiumais ir sukniomis pasipuošę korporantai, akį galėjo prikaustyti auksine ir juoda spalvomis žaižaruojanti foto sienelė prie kurios kiekvienas galėjo įsiamžinti kaip šio iškilmingo labdaros pokylio dalyviai. Dar nespėjus įžengti į pagrindinę salę ore tvyrojo Senovės Europos laikų atmosfera, skambėjo elegantiška valso muzika ir aplinkui šilti veidai bei kerinčios šypsenos. Visiems svečiams sugužėjus į salę renginį pradėjo Šokių vakaro vedėjai korporacijos senjorai Evelina Malūkaitė ir Augustas Jankauskas. Svečius supažindinus su šio renginio tikslais ir veiklomis sveikinimo žodį tarė korporacijos Pirmininkė Sen! Emilija Gedminaitė. Galiausiai po visų kalbų salę pakerėjo junjorų ir kandidatų šokamas Vienos valsas po kurio šokti buvo kviečiami ir svečiai. Netrukus po stulbinančio pasirodymo prasidėjo Senovės Europos šokio Landlerio pamokos, kurias vedė korporacijos junjorė Rugilė Rėkutė bei kandidatas Danielius Koncius. Šios šokių pamokos pasirodė tarsi akimirka sustojusi laike: šypsenos, juokas, šokio žingsneliai ir blizgančios akys. Viso to užteko, kad būtų užkurta kiekvieno dalyvio širdyje esanti ugnelė.

Renginio pertraukų metu vyko loterijos, kurių laimėtojus stebino įvairūs rėmėjų prizai: leidyklos „Vitae Litera“ dovanota mokslinė literatūra, „Medita“ skirtos medicinos priemonės. „Kartlandas“ dovanų kuponai bei daugelis kitų. Viena iš pagrindinių Šokių vakaro veiklų buvo aukcionas. Ši labdaringa veikla buvo organizuojama siekiant surinktas lėšas paaukoti „Blue&Yellow“ fondui. Aukciono metu dalyviai dalyviai pirko meno dirbinius, spektaklių bilietus bei pikantiškas dovanas, kurias įsteigė renginio rėmėjai. Šokių vakarui baigiantis šventę vainikavo salę ugnimi nušvietęs liepsnojantis gimtadienio tortas.

Po visų linksmybių, kurias buvo paruošę mūsų korporantai Šokių vakaras neišvengiamai baigėsi ir Kauno III rūmai užvėrė savo sunkias duris, bet nėra ko liūdėti, susitiksime kitais metais!