Korporacijos veikla

„Išmok ginti Tėvynę“

Spalio 17 dieną Kulautuvoje vyko korp! TauTiTo organizuotas renginys “Išmok ginti Tėvynę”. Mūsų korporacija taip pat prisidėjo prie šio renginio organizavimo ir surengė mokymus apie pirmąją pagalbą.  Dalyviai buvo užimti visą dieną, jie turėjo galimybę išmokti ne tik pirmosios pagalbos pagrindų, bet ir sužinoti kaip užmegzti radijo ryšį ekstremaliomis sąlygomis, įgauti išgyvenimo gamtoje įgūdžių bei sudalyvauti orientaciniame žygyje po Kulautuvos mišką bei miestą. Renginyje dalyvę korporacijos kandidatai dalijosi įspūdžiais:

„Rytas buvo šaltas, bet vos tik atvažiavus mus pasitiko šilti ir draugiški korp! TauTiTo nariai. Korporacijos pirmininkė labai tiksliai išdėstė, ką veiksim ir ko laukt, o tada labai operatyviai visus dalyvaujančius paskirstė į dvi komandas.

Primoji mūsų veikla buvo estafetės. Buvo sugalvotos keturios užduotys: stulpelių apibėgimas, šliaužimas po kliūtimis, dešimt šuoliukų per virvutę ir vienas pataikymas į krepšinį. Buvo tikrai daug prieštaraujančių šliaužimui, tačiau išgirdus alternatyvą (bėgant pirmyn reikės šliaužimo ruožą eiti žąsele, o atgal šliaužimo ir stulpelių apibėgimo), visi prieštaravę kaipmat pakeitė savo nuomones.

Po estafečių sekė mokomoji dalis. Jos metu išmokome pasigaminti vandens filtrą naudojant vos penkis daiktus – vatą, anglies gabaliukus, smėlį, samanas, žolę. Po šito ėjom klausyti pirmosios pagalbos paskaitėlės iš korporantės sen! Beatričės. Jie išmokė kaip tinkamai stabdyti kraujavimą ir kaip papildyti savo automobilio medicininę dėžutę (įsidėti turniketą). Taip pat sužinojau, kad ištraukus erkę greičiau nei per dvi valandas yra didelė tikimybė neužsikrėsti Laimo liga.

Viso renginio kulminacija buvo žygis. Jo metu nuėjom daugiau nei dvylika tūkstančių žingsnių. Turėjom galimybę pasigrožėti rudeniška gamta ir patobulinti ar įgyti orientavimosi aplinkoje žinias. Kas man, kaip besidominčia architektūra, buvo įdomiausia, tai, kad kelionės metu radom naujai statomą pastatą, kuris iš savo konfiguracijos priminė bažnyčią su didžiule fasadine stikline siena ir mažu bokšteliu ant stogo. Žygio pabaigoje mūsų ir vėl laukė korp! Tautito korporacijos nariai, kurie mus pamaitino šiltu maistu ir arbata. Mes pasidalinom įspūdžiais iš kelionės, gavom ženkliukus ir atsisveikinę iškeliavom namo.“

Kandidatė Sofija

„Nors renginio rytas buvo ankstyvas ir nešiltas, jis buvo pradėtas estafetėmis, tad visiems dalyviams buvo pakeltos nuotaikos ir duota proga sušilti! Iš karto po estafečių sušilę ir šiek tiek uždusę korporacijų nariai puolė mokytis pirmosios pagalbos pagrindų – sustabdyti masyvų kraujavimą, gaivinti dainuojant „Ant kalno mūrai“, sutvarsyti žaizdą. Po sunkių mokymų, dalyviai nesiilsėjo, o keliavo toliau mokytis išgyvenimo gamtoje. Šiose pamokose buvo parodyta kaip filtruoti vandenį, pasistatyti palapinę, orientuotis miške. Po pietų pertraukėlės korporacijos nusprendė rungtis prieš vieną kitą orientacinėse. Nors žygyje teko susidurti su daugeliu sunkumų – buvo pamesta racija, neužsidegė laužas, teko kirsti upelį – visi dalyviai grįžo sveiki gyvi, o Fraternitas Lituanica et Patria grupelė laimėjo. Tačiau pats didžiausias laimėjimas po sunkių dienos iššūkių buvo skani vakarienė prie laužo, kurios metu korporacijų nariai pasidalino savo potyriais, reflektavo ir tiesiog džiaugėsi maistu bei šiluma.

Labai džiaugiuosi, kad korporacija TauTiTo suorganizavo tokį smagų šeštadienio nuotykį. Smagu buvo ne vien tai, jog galėjome šiek tiek pasportuoti ir pasigaminti daugiau endorfinų, tačiau ir tai, jog visi bendravome, mokėmės ir šiek tiek suartėjome. O ir šiaip labai smagu, kai gali pagyventi dabartimi – nereikėjo galvoti apie jokias patanatos apklausėles ar kitus darbus, tiesiog klausytis kitų, bendrauti ir dalintis! Tikrai labai ačiū už tokią galimybę.“

Kandidatė Živilė

Dėkojame Korp! Tautito už suorganizuotą renginį ir smagiai bei naudingai praleistą laiką.