Korporacijos veikla

Korporacijos Metinė šventė 2022

Mokslo metams einant į pabaigą gegužės 20d. Babtyno dvare tradiciškai vyko Korporacijos Fraternitas Lituainica et Patria Metinė šventė. Sulaukėme ne tik svečių iš Lietuvos studentų korporacijų ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto bendruomenės, bet ir iš Latvijos bei Estijos korporacijų.
Oficiali šventės dalis prasidėjo Korporacijos pirmininkės Sen! Gretos Undžytės sveikinimo kalba per kurią pirmininkė padėkojo valdybai už sėkmingą kadenciją ir aptartė šių metų nuveiktus darbus. Pasidžiaugus svečių sveikinimo kalbomis šventės atmosferą pakeitė užburiantis junjorų ir kandidatų vaidinimas apie Korporacijos įkūrimą, kuris prie kėdčių prikaustė ne vieną šventės dalyvį.

Saulei nusileidus visi svečiai buvo pakviesti į tradicinį “Alutį-Girutį”, kurio pabaigoje į senjorus buvo pakelti 4 junjorai ir oficialiai  pristatyta nauja korporacijos valdyba: Pirmininkė sen! Emilija Gedminaitė, Scriba sen! Sofija Mačinskaja, Iždininkė sen! Karina Baranauskaitė, Tėvūnas sen! Žygimantas Mickus, Mamunė sen! Inesa Galinaitė ir Magistra Elegantiarium sen! Emilija Kovieraitė.

Labai dėkojame mūsų garbės narui Mindaugui Šventoraičiui už galimybę švęsti Babtyno dvare, valdybai už jų darbą,
bei mus aplankiusiems draugams!

Džiaugiamės turėję garbę priimti tiek svečių ir sėkmingai paminėti korporacijos Fraternitas Lituanica et Patria Metinę šventę!
Vivat, crescat, floreat! Korp! Fraternitas Lituanica et Patria in aeternum!